Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Eurotunnel LeShuttle

Home » Eurotunnel LeShuttle

Reizigers naar Engeland die met een voertuig gaan, kunnen gebruik maken van de Le Shuttle treinen. Lees hier alles over hoe je door de Eurotunnel kunt reizen en waar je Eurotunnel tickets kunt boeken. 

Veel mensen denken dat de tunnel onder het Kanaal van Frankrijk naar Engeland de Eurotunnel heet, maar de officiële naam is de Kanaaltunnel. Het bedrijf dat de treindienst door de tunnel exploiteert, heette voorheen Eurotunnel. Echter, deze naam is enige tijd geleden gewijzigd, waarschijnlijk om verwarring te voorkomen. Op deze pagina lees je alles over de Eurotunnel: hoe je er kunt komen, hoe het werkt, hoe je tickets kunt boeken, en andere handige informatie en tips.

Met de auto door de Eurotunnel

De trein inrijden Eurotunnel LeShuttle trein
Met de auto rijd je de Eurotunnel trein in, zoals je ziet op de afbeelding.

Als je met de auto naar Engeland reist, kun je gebruikmaken van de Eurotunnel Le Shuttle treinen. Deze dienst verbindt het vasteland van Europa met het Verenigd Koninkrijk door middel van een treintunnel onder Het Kanaal.
De reis duurt ongeveer 35 minuten, wat het een snelle en efficiënte manier maakt om Het Kanaal over te steken.

Alleen aan boord met een vervoermiddel

Auto's, caravans, motoren, campers, busjes, touringcars en vrachtwagens kunnen vervoerd worden met speciale treinen die van Calais in Frankrijk naar Folkestone in Engeland rijden. Daarnaast is het mogelijk om met een fiets aan boord te gaan, maar dit vereist een iets andere aanpak. 

Voetgangers kunnen helaas niet reizen met de Eurotunnel Le Shuttle treinen. Zij zijn aangewezen op de Eurostar trein of de veerboten. 

Hoe kun je de Eurotunnel boeken?

Via de onderstaande module kun je in het Nederlands boeken en direct de prijzen van de ferry's vergelijken met de Eurotunnel prijzen. Dit biedt ook de mogelijkheid om met iDEAL te boeken.

Eurotunnel Tickets

Eurotunnel tickets LeShuttle

Boeken bij Getlink

Een andere mogelijkheid om de Eurotunnel te boeken is door dit via het Franse bedrijf Getlink te doen. Zij beheren de website Eurotunnel.com en exploiteren de Le Shuttle treinen. Helaas is het niet mogelijk om met iDEAL te betalen en de boekingsmodule is niet in het Nederlands beschikbaar.

Adresgegevens van LeShuttle

borden naar eurotunnel vanuit de auto
Volg de borden met "Tunnel sous la Manche'

In Frankrijk vind je LeShuttle in Coquelles, vlakbij Calais. Om daar te komen, neem je afrit 42B en A16. Daarna rijd je direct naar de incheckpoort. De Kanaaltunnel wordt ook aangeduid als ‘Tunnel Sous La Manche. Om naar de Kanaaltunnel in Coquelles te navigeren, voer het volgende adres in je routeplanner in: Channel Tunnel, 62231 Coquelles. Dit brengt je direct naar de juiste locatie.

Adres LeShuttle Terminal France:

 • LeShuttle
  Terminal France
  62231 Coquelles

Voor je terugreis van Engeland naar Nederland met de LeShuttle vanuit Folkestone, neem je afslag 11A van de M20. Vanaf deze afslag leidt de route je direct naar de incheckbalie.

 • Belangrijk: volg niet de borden met ‘Terminal Service RD‘.

Adresgegevens LeShuttle Terminal Folkestone:

 • LeShuttle
  UK Terminal
  Ashford Road
  Folkestone
  CT18 8XX

Overige informatie & tips

LeShuttle passagiersterminal
Ben je te vroeg of wil je even pauzeren? Ga dan naar de passagiersterminal, waar je wat kunt eten, drinken of taxfree kunt shoppen.

Hier zijn enkele nuttige tips voor het reizen met de LeShuttle via de Kanaaltunnel:

 • Wanneer je met een hond door de Kanaaltunnel reist, zorg dan dat je voldoet aan alle vereisten en bezoek eerst de dierenreceptie.
 • Om geld te besparen en zeker te zijn van een plek, is het verstandig om ruim van tevoren te reserveren.
 • Zorg dat je de instructies voor het in- en uitchecken nauwkeurig volgt en wees op tijd aanwezig. Je dient minimaal één uur voor vertrek aanwezig te zijn, maar niet meer dan twee uur van tevoren.
 • Voor een meer ontspannen reiservaring kun je overwegen een Flexiplus-ticket te boeken, waarbij je niet gebonden bent aan een specifiek tijdschema. Lees hier over de verschillende Eurotunnel tickets en prijzen.

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per autote voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

🇩🇪 Armelkanaltunnel – 🇫🇷 Tunnel sous la Manche – 🇮🇹 Tunnel della Manica – 🇬🇧 Channel Tunnel Chunnel