Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Kanaaltunnel Dicht of Open (Actuele informatie)

Het is zeldzaam dat de Kanaaltunnel gesloten is, maar situaties zoals stakingen of eerdere gebeurtenissen zoals de coronapandemie kunnen dit veroorzaken. Op deze pagina wordt de actuele status van de Kanaaltunnel bijgehouden, samen met andere belangrijke informatie.

Huidige status: Kanaaltunnel Open

Momenteel zijn er geen berichten over storingen specifiek in de Kanaaltunnel.

Reis met LeShuttle

Het laatste reisinformatie voor passagiers die met de LeShuttle reizen (autotrein Engeland) vind je meer informatie op de blauwe borden in de Eurotunnel Terminal. 30 minuten voor vertrek vind je meer informatie over je reis en komt er een melding wanneer je het boarden begint.

Voor reizigers die gebruikmaken van de LeShuttle (de autotrein naar Engeland), is de meest recente reisinformatie te vinden op de blauwe informatieborden in de Eurotunnel Terminal. Ongeveer 30 minuten voor vertrek wordt er meer gedetailleerde informatie over uw reis verstrekt, inclusief aankondigingen over het starten van het instapproces.

Voor actuele vertrekinformatie en de toewijzing van Hanger nummers, kun je de LeShuttle website raadplegen voor de laatste updates en reisdetails.

Reis met de Eurostar

Als u met de Eurostar trein naar Engeland reist, wordt actuele reisinformatie verstrekt op de stations van vertrek. Informatieborden op het station zullen aangeven vanaf welk perron de trein vertrekt en wanneer het instapproces begint.

Aangezien de reis een grensoverschrijding naar Engeland omvat, omvat dit een veiligheidscontrole op het station van vertrek. Daarom wordt aanbevolen om ongeveer 45 minuten voor het geplande vertrek aanwezig te zijn. Eventuele vertragingen en storingen worden ook aangegeven op de vertrekborden op het station.

Voor de meest actuele informatie over de dienstregeling kunt u de Eurostar website raadplegen.

Geen directe reizen vanaf Amsterdam Centraal met de Eurostar

Vanaf juni 2024 wordt de rechtstreekse Eurostar-service tussen Amsterdam Centraal en Londen tijdelijk opgeschort. Deze onderbreking, die naar verwachting ongeveer elf maanden zal duren, is het gevolg van renovatiewerkzaamheden aan de huidige Eurostar-terminal in Amsterdam. De werkzaamheden leiden tot de sluiting van deze terminal, zonder dat er een onmiddellijk alternatief beschikbaar is. Reizigers zullen tot de opening van de nieuwe terminal in de Amstelpassage van Amsterdam Centraal, gepland tussen januari en mei 2025, geen gebruik kunnen maken van directe treindiensten naar Londen.

Er wordt momenteel overlegd over de toekomst van de Eurostar-verbinding tussen Nederland en Londen. Mocht er geen directe oplossing worden gevonden, dan zouden reizigers mogelijk moeten overstappen in Brussel om van daaruit de Eurostar naar Londen te nemen. Deze extra overstap kan leiden tot langere reistijden en meer ongemak voor passagiers, wat de efficiëntie en het gemak van de treinverbinding tussen de twee hoofdsteden aanzienlijk beïnvloedt tijdens de verbouwingsperiode.

Wat te doen bij alarm in de Kanaaltunnel

In het zeldzame geval van een alarm in de Kanaaltunnel, is het essentieel om kalm te blijven en de volgende stappen te volgen voor uw veiligheid en die van anderen. De Kanaaltunnel bestaat uit drie tunnels: twee voor het treinverkeer en een middelste tunnel specifiek bedoeld voor service en als veiligheidsroute bij calamiteiten.

Indien er alarm wordt geslagen in de Kanaaltunnel, is het cruciaal om rustig te blijven en niet te panikeren. Het personeel aan boord van de trein en in de tunnel is specifiek opgeleid om in dergelijke situaties adequaat te reageren. Zorg dat je hun aanwijzingen goed opvolgt. Indien noodzakelijk, mag je je voertuig verlaten en via de zijdeuren de trein uitgaan. Eenmaal buiten het voertuig of de trein, verzamel dan bij de vooraf aangeduide noodverzamelplaatsen. De middelste tunnel wordt waarschijnlijk ingezet als veilige evacuatieroute. Het is van groot belang deze procedures te volgen om zowel je eigen veiligheid als die van medereizigers te waarborgen.

Oude berichten

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per autote voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

🇩🇪 Armelkanaltunnel – 🇫🇷 Tunnel sous la Manche – 🇮🇹 Tunnel della Manica – 🇬🇧 Channel Tunnel Chunnel