Kanaaltunnel.com

Trein naar Engeland met de auto

Home » Kanaaltunnel Auto

De autotrein naar Engeland rijdt in 35 minuten door de Kanaaltunnel. Hiermee is het de snelste manier om met de auto naar Engeland te reizen.

Als je met de auto naar Engeland wilt, is reizen via de Kanaaltunnel een veel gekozen manier. Niet alleen is dit de snelste route, het is ook de meest milieuvriendelijke keuze. Op deze pagina vind je informatie over hoe je met de trein en je auto naar Engeland reist, wat de kosten zijn, hoe de reis eruit ziet en andere belangrijke regels waar je rekening mee moet houden.

De auto de kanaaltunnel in
Zo rijd je met de auto de Kanaaltunnel in

Met de auto op de trein naar Engeland

Je hebt de keuze uit twee soorten treinen die door de tunnel naar Engeland rijden. Dat zijn de passagierstreinen van Eurostar en de autotreinen die bekend staan als Eurotunnel of Le Shuttle.

Le Shuttle Autotrein

Voor Le Shuttle rijd je met de auto naar Calais, waar je vervolgens via speciale auto-perrons de trein op rijdt. De trein brengt je vervolgens in ongeveer 35 minuten naar Folkestone in Engeland. 

  • De route van de autotrein naar Engeland loopt als volgt: 

Wat kost de Eurotunnel met de auto?

De kosten van het reizen via de Eurotunnel met de auto kunnen erg variëren.

  • Er zijn verschillende type tickets
  • de prijzen zijn afhankelijk van de drukte op de trein.
  • Prijzen kunnen oplopen vanwege de hoogte of lengte van de auto

In de tabel hieronder zie je de vanaf prijzen per ticket type. 

We adviseren om je reis van tevoren online te boeken. Dit voorkomt dat je zonder plek komt te zitten en dus niet mee kunt met de trein. Ook kun je van tevoren het beste tijdslot voor jou uitzoeken en de meest voordelige prijs kiezen. Naarmate de trein voller raakt, stijgen de prijzen. Als je toch lastminute boekt, kun je geluk hebben dat er nog een plekje vrij is en dat je tegen een gunstige prijs een ticket kunt vinden, maar dit is niet gegarandeerd.

Regels voor auto's in de tunnel

Autotrein londen kanaaltunnel
Je ticket voor de LeShuttle trein dient zichtbaar te zijn.

Voordat je boekt of naar de Kanaaltunnel vertrekt, is het slim om de regels goed door te nemen. Hieronder staan de belangrijkste regels die je in acht moet nemen als je met de auto reist:

  • Voertuigen die volledig of gedeeltelijk op LPG (gas) rijden, zijn helaas niet toegestaan op de LeShuttle.
  • Elektrische auto's zijn wel toegestaan.
  • Er zijn beperkingen op het vervoeren van gasflessen.
  • Als je auto hoger is dan 1,85 meter, geef dit dan van tevoren aan.
  • Het maximale geladen gewicht van de auto mag 3,5 ton zijn.

De LeShuttle trein is ook toegankelijk voor sportwagens en voertuigen met een verlaagd onderstel.

met de auto naar Engeland op de ferry

De Eurotunnel is een populaire keuze voor reizen naar Engeland vanwege de snelheid. Maar er zijn ook andere goede manieren om met de auto naar Engeland te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de veerboot?  

Een voordeel van de veerboot is dat deze vaak iets voordeliger is. Daarnaast heb je de mogelijkheid om direct vanuit Nederland te vertrekken. Er zijn verschillende plaatsen zoals Rotterdam, IJmuiden en Hoek van Holland waar ferry's van Nederland naar Engeland vertrekken. Bekijk hier welke veerboten naar Engeland varen.

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per autote voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.