Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Met de auto door de Kanaaltunnel

Home » Kanaaltunnel Auto

De autotrein naar Engeland rijdt in 35 minuten door de Kanaaltunnel. Hiermee is het de snelste manier om met de auto naar Engeland te reizen.

Als je met de auto naar Engeland wilt, is reizen via de Kanaaltunnel een veel gekozen manier. Niet alleen is dit de snelste route, het is ook de meest milieuvriendelijke keuze. Op deze pagina vind je informatie over hoe je met de trein en je auto naar Engeland reist, wat de kosten zijn, hoe de reis eruit ziet en andere belangrijke regels waar je rekening mee moet houden.

De auto de kanaaltunnel in
Zo rijd je met de auto de Kanaaltunnel in

De trein naar Engeland met de auto

Je hebt de keuze uit twee soorten treinen die door de tunnel naar Engeland rijden. Dat zijn de passagierstreinen van Eurostar en de autotreinen die bekend staan als Eurotunnel of Le Shuttle.

Le Shuttle Autotrein

Voor LeShuttle rijd je met de auto naar Calais, waar je vervolgens via speciale auto-perrons de trein op rijdt. De trein brengt je vervolgens in ongeveer 35 minutennaar Folkestone in Engeland.

 • De route van de autotrein naar Engeland loopt als volgt:

Wat kost de Eurotunnel met de auto?

De kosten van het reizen via de Eurotunnel met de auto kunnen erg variëren.

 • Er zijn verschillende type tickets
 • de prijzen zijn afhankelijk van de drukte op de trein.
 • Prijzen kunnen oplopen vanwege de hoogte of lengte van de auto

In de tabel hieronder zie je de vanaf prijzen per ticket type. 

* Vanaf €47 enkele reis met de auto, gebaseerd op een verplichte terugreis met overnachting. Dit ticket moet worden gekocht in combinatie met een terugreis binnen 2 dagen en de reis moet voor middernacht lokale tijd zijn voltooid.

We adviseren om je reis van tevoren online te boeken. Dit voorkomt dat je zonder plek komt te zitten en dus niet mee kunt met de trein. Ook kun je van tevoren het beste tijdslot voor jou uitzoeken en de meest voordelige prijs kiezen. Naarmate de trein voller raakt, stijgen de prijzen. Als je toch lastminute boekt, kun je geluk hebben dat er nog een plekje vrij is en dat je tegen een gunstige prijs een ticket kunt vinden, maar dit is niet gegarandeerd.

Regels voor auto's in de tunnel

Regels eurotunnel leshuttle
Je ticket voor de LeShuttle trein dient zichtbaar te zijn.

Voordat je boekt of naar de Kanaaltunnel vertrekt, is het slim om de regels goed door te nemen. Hieronder staan de belangrijkste regels die je in acht moet nemen als je met de auto reist:

 • Voertuigen die volledig of gedeeltelijk op LPG (gas) rijden, zijn helaas niet toegestaan op de LeShuttle.
 • Elektrische auto's zijn wel toegestaan.
 • Er zijn beperkingen op het vervoeren van gasflessen.
 • Als je auto hoger is dan 1,85 meter, geef dit dan van tevoren aan.
 • Het maximale geladen gewicht van de auto mag 3,5 ton zijn.

De LeShuttle trein is ook toegankelijk voor sportwagens en voertuigen met een verlaagd onderstel.

Met de auto naar Engeland op de ferry

De Eurotunnel is een populaire keuze voor reizen naar Engeland vanwege de snelheid. Maar er zijn ook andere goede manieren om met de auto naar Engeland te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de veerboot?

Een voordeel van de veerboot is dat deze vaak iets voordeliger is. Daarnaast heb je de mogelijkheid om direct vanuit Nederland te vertrekken. Er zijn verschillende plaatsen zoals Rotterdam, IJmuiden en Hoek van Holland waar ferry's van Nederland naar Engeland vertrekken. Bekijk hier welke veerboten naar Engeland varen.

Met een huurauto door de Kanaaltunnel

Om een ticket te boeken voor de Kanaaltunnel, wordt er gevraagd met welk merk en model auto je reist. Dit wordt gedaan om een goede inschatting te maken van de lengte van je auto, zodat de trein zo efficiënt mogelijk ingedeeld kan worden. 

Als je van plan bent om met een huurauto te reizen, dan weet je vaak vooraf niet precies welk merk en model auto je krijgt. Toch kun je met een huurauto een ticket voor de Kanaaltunnel boeken. Je kunt namelijk bij de boeking een algemene indicatie geven van het type voertuig waarmee je verwacht te reizen. Zodra je de specifieke details van je huurauto hebt, kun je deze vervolgens bijwerken met je boekingsreferentie.

Hieronder een kort stappenplan om je boeking met een huurauto te maken:

 1. Maak gebruik van de bovenstaande boekingsmodule en vul de juiste gegevens in
 2. Selecteer bij de optie vervoerstype ‘auto'. Kies vervolgens voor ‘ander merk en model' en vul in wat je ongeveer verwacht te huren, zoals de lengte en hoogte van de auto.
 3. Rond je boeking af. Zodra je de exacte gegevens van je huurauto weet, kun je deze aanpassen met de boekingsreferentie die je hebt ontvangen.
Boeking met huur auto ticket voor Kanaaltunnel
Als je het merk en model van de auto waarmee je reist nog niet weet, kies dan bij de optie voor het autotype voor "andere" en plaats een kruisje bij merk en model.

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per autote voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

🇩🇪 Armelkanaltunnel – 🇫🇷 Tunnel sous la Manche – 🇮🇹 Tunnel della Manica – 🇬🇧 Channel Tunnel Chunnel