Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Vertrektijden Kanaaltunnel (Calais)

Home » Vertrektijden Kanaaltunnel

Vind alle informatie over de vertrektijden voor reizen via de Kanaaltunnel met de LeShuttle trein van Eurotunnel.

Tijdschema Kanaaltunnel

De trein die door de Kanaaltunnel rijdt, is de Le Shuttle trein. Deze trein is operationeel 24 uur per dag, 7 dagen per week, gedurende het hele jaar. De frequentie van treinritten varieert afhankelijk van de drukte, zo rijden er 's nachts minder treinen. Overdag zijn er doorgaans twee vertrekken per uur en tijdens drukke periodes kan dit toenemen tot drie tot vier vertrekken per uur.

Je kunt tickets voor de Kanaaltunnel rechtstreeks kopen bij de check-in. Als er beschikbare plaatsen zijn in de eerstvolgende trein, kun je meteen aan boord rijden. Op drukke momenten kan het voorkomen dat je even moet wachten voordat je kunt vertrekken. Het is sterk aanbevolen om vooraf een ticket te boeken.

vertrektijden eurotunnel
De actuele vertrektijden van de Eurotunnel kun je in de terminal bekijken.

Boek vooraf je tickets

Wanneer je van plan bent om de Kanaaltunnel te gebruiken, kun je bij de incheck in Calais een ticket kopen. Mocht het niet te druk zijn dan je met de eerstvolgende trein meerijden. Is het druk en is de trein volgeboekt dan kan het zijn dat je moet wachten op de volgende beschikbare trein.

Het is daarom sterk aan te raden om vooraf je ticket te boeken, niet alleen om verzekerd te zijn van een plek in de trein, maar ook omdat tickets vaak een stuk goedkoper zijn wanneer je vooraf boekt.

Ideale tussenstop

Als je een ticket met een vaste tijd hebt, dien je minstens een uur voor de vertrektijd in te checken, maar niet eerder dan twee uur van tevoren. Als je vroeg vertrekt en ruim op tijd bij de Kanaaltunnel arriveert, kun je overwegen een tussenstop te maken bij het nabijgelegen winkelcentrum: Cité Europe

Wat als je te laat bent?

Als je een standaardticket boekt, dien je ook meteen een tijdslot aan te geven. Het is belangrijk om je aan dit tijdslot te houden en een uur voor vertrek in te checken. Mocht je onverhoopt te laat zijn, dan vervalt je ticket niet meteen.

Afhankelijk van de beschikbaarheid krijg je bij het inchecken de dichtstbijzijnde alternatieve vertrektijden aangeboden, zolang je maar niet meer dan 2 uur voor of na je geplande vertrektijd arriveert. 

Kom je meer dan 2 uur te vroeg of te laat aan en is er plaats beschikbaar, dan kan je gevraagd worden het prijsverschil te betalen tussen het oorspronkelijk betaalde tarief en het tarief dat op die dag geldt.

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per autote voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

🇩🇪 Armelkanaltunnel – 🇫🇷 Tunnel sous la Manche – 🇮🇹 Tunnel della Manica – 🇬🇧 Channel Tunnel Chunnel