Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Met de auto naar Londen

Vanuit Folkestone is het eenvoudig om naar Londen te rijden, en binnen 2 uur kun je met de auto in de hoofdstad zijn.

Wanneer je met de auto naar Londen reist, is de route via de Kanaaltunnel vaak de snelste en goedkoopste optie. Voor een autoreis naar Londen reis je via Antwerpen, richting Gent en vervolgens richting Calais. In Calais ga je met autotrein richting Engeland (Folkestone). Op deze pagina vind je belangrijk en handige informatie voor een autoreis naar Londen. 

Je leest hier wat je kunt verwachten van de reis met de auto naar Londen. We laten je zien hoe de reis met de autotrein eruit ziet en laten zien wat je kunt verwachten van de kosten. Ook hebben we nog wat handige tips voor je, bijvoorbeeld waar je het best kunt parkeren in Londen.

Reserveer hier je ticket :

Met de auto naar Londen via de tunnel

Als je met de auto naar Londen gaat, is de reizen via Kanaaltunnel vaak de snelste route. Deze tunnel is dichtbij Calais en gaat van Frankrijk naar Engeland. Je rijdt je auto op een trein, en deze trein brengt je in 35 minuten naar de andere kant. Daar kom je aan in Folkestone.

Met de auto naar londen via kanaaltunnel
Je rijdt met je auto de LeShuttle trein in op weg naar Londen.

Route van Folkestone naar Londen

Zodra de trein vertrekt, ben je in 35 minuten aan de andere kant van het kanaal en arriveer je in Engeland. Vergeet niet dat je meteen aan de Engelse verkeersregels moet denken en dus direct links moet rijden.

Borden route naar Londen vanaf Eurotunnel
Wanneer je de trein uit rijdt, kun je de borden A20 volgen en je rijdt direct de snelweg op.

Je rijdt vanuit de trein zo de snelweg op en volgt vervolgens de borden Dover A20. Rijd vervolgens door op de M20. Deze weg kun je helemaal volgen naar Londen. De reis van Folkestone naar Londen duurt tussen de 1,5 en 2 uur, afhankelijk van hoe druk het is op de weg en het tijdstip van de dag.

Adresgegevens LeShuttle in Calais

  • LeShuttle Terminal France, 62231 Coquelles

Adresgegevens LeShuttle Folkestone

  •  LeShuttle UK Terminal, Ashford Road Folkestone CT18 8XX

Kosten ticket autotrein of veerboot naar Londen

Een andere goede optie in plaats van de Kanaaltunnel is de veerboot. Er zijn verschillende veerbootroutes die ook naar Engeland gaan.

In de onderstaande tabel staan verschillende routes die je kunt kiezen voor een autorit naar Londen. De tabel toont de route, de aanbieder waarmee je kunt reizen, de totale reisduur en de startprijs voor een ticket van de vervoerder.

Tips voor een reis met de auto naar londen

De belangrijkste en uitdagende regel is het rijden aan de linkerkant van de weg. Zorg ervoor dat je voertuig zich altijd aan de linkerkant van de rijbaan bevindt en dat je bochten naar links maakt. Naast deze regel zijn er nog andere belangrijke verkeersvoorschriften:

  • Snelheidslimieten: Let op de snelheidslimieten, die in mijlen per uur worden weergegeven. Bijvoorbeeld, 70 mph op snelwegen.
  • Rijbewijs: Zorg ervoor dat je een geldig rijbewijs hebt en de juiste verzekering voor je voertuig.
  • Rotonde rechtsom: bij een rotonde ga je tegen de klok in, dus je moet rechtsaf slaan om eraf te gaan.
  • Ronde verkeersborden: Bord met en rode cirkel met een diagonale streep betekent ‘niet toegestaan'. Een bord met een groene cirkel betekent 'toegestaan'.
  • Tolwegen: Sommige wegen hebben tol, dus zorg dat je voldoende contant geld bij je hebt.

Bovendien zijn er veel algemene verkeersregels, vergelijkbaar met die in Nederland. Hierbij kun je denken aan regels over het alcoholgehalte, het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden en het dragen van veiligheidsgordels.

Parkeren in Londen

Vanwege de drukte kan zowel het rijden als parkeren in Londen een uitdaging zijn, daarbij zijn de kosten ook vaag erg hoog. Het kan daarom verstandig zijn om je auto buiten het centrum te parkeren en vervolgens met het openbaar vervoer verder te reizen. 

Gratis parkeren in Londen ook mogelijk

Walthamstow, gelegen in het noordoosten van Londen, biedt talrijke straten waar je gratis kunt parkeren. Bovendien bevinden zich verschillende nabijgelegen metrostations, waardoor je moeiteloos met het openbaar vervoer verder kunt reizen.

Hiervoor kun je de volgende parkeerplaatsen overwegen:

  • Stratford: Bekend om het Olympisch Park, biedt Stratford tal van parkeerplaatsen. Betaalde parkeerfaciliteiten zijn beschikbaar nabij het station en het Westfield-winkelcentrum. Het is ook een belangrijk knooppunt voor treinen, bussen en metro's, waardoor reizen eenvoudig is.
  • Wembley: Gelegen in het noordwesten van Londen, staat Wembley vooral bekend om het Wembley Stadium. Hoewel parkeren op evenementdagen duur kan zijn, zijn er op andere momenten veel gratis parkeermogelijkheden beschikbaar.
  • Greenwich: In het zuidoosten van Londen biedt Greenwich tal van parkeerplaatsen, inclusief parkeergarages. Deze wijk fungeert ook als een belangrijk knooppunt voor openbaar vervoer, met treinen, bussen en metro's die naar andere delen van Londen rijden.

Boek en reserveer je tickets vooraf

Maak gebruik van het onderstaande boekingsmodule en zie direct wat de kosten zijn voor de reis door de Kanaaltunnel. Ook krijg je alternatieve ferry routes te zien, hierdoor kun je snel vergelijken wat de beste optie voor jou is.

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per autote voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

🇩🇪 Armelkanaltunnel – 🇫🇷 Tunnel sous la Manche – 🇮🇹 Tunnel della Manica – 🇬🇧 Channel Tunnel Chunnel