Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Door de Kanaaltunnel met de fiets

Home » Door de Kanaaltunnel met de fiets

De mogelijkheid om een fiets mee te nemen door de Kanaaltunnel biedt een unieke ervaring voor fietsliefhebbers die Engeland willen verkennen. Hoewel fietsers niet rechtstreeks door de tunnel kunnen fietsen, zijn er speciale voorzieningen die het mogelijk maken om fietsen te vervoeren. 

Als je met de fiets naar Engeland wil reizen door de Kanaaltunnel, dan kan dit op twee manieren: 

  1. Aan boord van de autotrein Le Shuttle die vanuit Calais vertrekt.
  2. Met de Eurostar trein vanuit Brussel of Parijs naar Londen. 
Kanaaltunnel en fiets mee
Je kunt je fiets meenemen op de auto of gebruikmaken van de fietsservice van Eurotunnel.

Fietsservice Eurotunnel Le Shuttle

Als je met de fiets via Eurotunnel wilt reizen, moet je van tevoren een plekje reserveren. Dit doe je door minstens 10 dagen voor je reis naar de Eurotunnel Cycle Service website te gaan en daar het aanvraagformulier in te vullen.

Nadat je dat hebt gedaan, neemt de klantenservice contact met je op om alles te regelen.

Belangrijk om te weten is dat je de tickets niet terug kunt geven en het geld niet terugkrijgt als je van gedachten verandert. Als je toch iets aan je reis moet veranderen, kan dat tot drie werkdagen voordat je vertrekt. Dus zorg dat je alles goed plant voordat je boekt!

Eurotunnel biedt de speciale fietsservice vanuit het CIFFCO-gebouw tegenover Cite Europe in Calais. Meld je hier aan en je wordt samen met je fiets opgehaald door een ruime minibus en naar de terminal gebracht. De rit met de Le Shuttle duurt ongeveer 35 minuten.

  • Adres fietsservice Eurotunnel: CIFCOO-gebouw, Boulevard de l'Europe, 62904 Coquelles

Je kunt elke dag gebruik maken van de fietsservice, wel dien je dit minimaal 10 dagen van tevoren gereserveerd te hebben. Voor de reis dien je 15 minuten voor vertrektijd van de minibus aanwezig te zijn.

Het is mogelijk om ook met de auto te komen, deze kun je gratis parkeren op de parkeerplaats van LeShuttle Business Centre.

Nadat jij en je fiets zijn opgepikt door de minibus, rijdt deze naar de trein. De bus rijdt aan boord van de trein, die vervolgens vertrekt. Binnen 35 minuten arriveer je in Engeland. Daar rijdt de minibus naar de Holiday Inn Express, waar je vervolgens op eigen gelegenheid je reis kunt voortzetten.

De terugreis

De terugreis is vergelijkbaar met de heenreis. Het is ook voor de terugreis noodzakelijk om vooraf te reserveren (minimaal 10 dagen van tevoren). 

  • Adres fietsservice Folkestone: Holiday Inn Express in Folkestone

Fiets in de Eurostar

Het is momenteel niet mogelijk om je fiets mee te nemen in de Eurostar vanaf Amsterdam Centraal of Rotterdam Centraal. Het is wel mogelijk op de treinen die tussen Brussel en Londen en tussen Londen en Parijs rijden. Hiervoor moet je fiets gedemonteerd en verpakt zijn in een kist of tas wanneer je deze afgeeft

Als je je fiets wilt meenemen, kun je een plek reserveren door een e-mail te sturen naar travelservices@eurostar.com. Bij het inchecken breng je je fiets naar de bagageafdeling van Eurostar. Op je bestemming krijg je je ingepakte fiets op het perron terug. Let op: er zijn geen trolleys beschikbaar, dus zorg ervoor dat je alleen bagage meeneemt die je zelf veilig kunt dragen.

Alternatieven

Voor de fietsservice van Eurotunnel betaal je 50 euro per persoon inclusief fiets. Kinderen in een kinderzitje reizen gratis mee. Voor tandems en fietskarren worden aparte tarieven gehanteerd, gebaseerd op het aantal zadels en de grootte van de fiets.

Er zijn ook andere alternatieven om met de fiets naar Engeland te reizen, zoals met de veerboot. De meeste veerboten staan fietsen toe tegen een kleine extra vergoeding.

Een voordeel van reizen met deze veerboten is dat je flexibeler bent in het boeken en niet vastzit aan een specifiek tijdstip, zoals bij de Kanaaltunnel het geval is. Bovendien zijn de meeste ferry's goedkoper dan de treinreis. Een duurdere optie is de ferry van Hoek van Holland naar Harwich, maar het voordeel hiervan is dat je in Nederland opstapt.

In de onderstaande tabel vind je de verschillende alternatieve routes om met de fiets naar Engeland te reizen, inclusief de prijzen en de reisduur van elk vervoermiddel.

Chris Froome fietst zélf door de tunnel

Hoewel fietsen door de Kanaaltunnel gewoonlijk niet is toegestaan, kreeg professioneel wielrenner Chris Froome een unieke kans om dit te doen. Deze speciale gelegenheid, waarbij Froome van Folkestone naar Calais fietste, is vastgelegd in een indrukwekkende video. 

Ontdek hier meer Kanaaltunnel filmpjes. Je kunt bijvoorbeeld een video bekijken over de opening van de Kanaaltunnel of zien hoe een dubbeldekker bus de autotrein inrijdt.

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per autote voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

🇩🇪 Armelkanaltunnel – 🇫🇷 Tunnel sous la Manche – 🇮🇹 Tunnel della Manica – 🇬🇧 Channel Tunnel Chunnel