Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Veelgestelde vragen over de Kanaaltunnel

Home » FAQ

Heb je vragen over de Kanaaltunnel? Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over de reis via de Kanaaltunnel naar Engeland.

Ontdek de antwoorden op veelgestelde vragen over het reizen met de auto door de Kanaaltunnel. Als je meer informatie nodig hebt, bekijk dan onze pagina over reizen met de auto door de Kanaaltunnel. Mocht je vraag hier niet beantwoord worden, aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen. We staan klaar om je te helpen!

De reis door de tunnel

De Eurotunnel trein, die door de Kanaaltunnel rijdt, heeft een maximale snelheid van ongeveer 160 kilometer per uur (99 mijl per uur). Binnen 35 minuten ben je aan de overkant.

De treinreis door de Eurotunnel duurt slechts 35 minuten. Het kan echter enige tijd duren voordat de trein vertrekt, afhankelijk van wanneer deze vol is en gereed is om te vertrekken. Bekijk de verwachte reistijden voor reizen via de Kanaaltunnel of alternatieve routes.

Ja, er zijn geen beperkingen of uitzonderingen wanneer je reist met een elektrische auto. Bovendien zijn er voldoende oplaadmogelijkheden beschikbaar bij de terminals in zowel Folkestone als Calais.

Op dit moment is het niet toegestaan om met een voertuig dat op LPG rijdt door de Kanaaltunnel te reizen. Op deze pagina vind je meer informatie over LPG. 

Ja, tijdens de treinrit door de Kanaaltunnel van slechts 35 minuten is de mogelijkheid om gebruik te maken van de toiletvoorzieningen.

Kosten

De kosten voor de Kanaaltunnel met de auto variëren afhankelijk van het type voertuig, de tijd van boeking en het tickettype. Voor een enkele reis beginnen de prijzen vanaf ongeveer € 72. Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar voor de Kanaaltunnel. Voor gedetailleerde informatie over de ticketopties en prijzen, kun je de pagina met Kanaaltunnel tickets en prijzen bekijken.

Zowel de Eurotunnel als de veerboot kunnen goedkoper zijn, afhankelijk van de drukte en beschikbaarheid. We raden aan om de prijzen van Eurotunnel-treintickets en veerboottickets te vergelijken om de voordeligste optie te kiezen. Je kunt hier de pagina Ferry naar Engeland bekijken met alternatieve routes voor de Kanaaltunnel en de vanaf prijzen voor veerbootreizen.

Ja, grotere voertuigen nemen meer ruimte in beslag en kunnen duurder zijn.

Nee, de ticketprijs is inclusief uw voertuig en maximaal negen personen. Voertuigen die meer dan negen personen kunnen vervoeren, worden iets anders in rekening gebracht, maar het aantal mensen in het voertuig verandert de prijs niet.

Route & verkeer

Om bij LeShuttle te komen, rijd je naar de terminal in Coquelles, Calais, Frankrijk, en volg je de borden naar de terminal. Daar laat je je boekingsinformatie zien aan het personeel, waarna je kunt inchecken en met je auto door de Kanaaltunnel kunt reizen. Zorg ervoor dat je ruim op tijd arriveert voor je vertrek. Hier vind je informatie over hoe de autoreis naar Londen eruitziet.

In Engeland gelden geen vaste voorrangsregels zoals ‘verkeer van links heeft voorrang'. Voorrang wordt meestal bepaald door de verkeerssituatie, met de hoofdweg die meestal voorrang heeft. Bij gelijkwaardige kruispunten is het belangrijk om voorzichtig en hoffelijk te zijn tegenover andere weggebruikers.

Huisdieren

Je mag met je huisdier naar Engeland reizen via de Kanaaltunnel. Er zijn echter bepaalde regels waaraan je vooraf moet voldoen. Denk aan de juiste inentingen, ontworming voor honden, een microchip en een Europees dierenpaspoort. Het is belangrijk om hieraan te voldoen, anders mag je huisdier niet mee. Voor meer informatie over het reizen met je hond via de Kanaaltunnel en de geldende regels en verplichtingen, kun je hier alles lezen.

Ja, bij zowel de Franse als Engelse terminals zijn er speciale uitlaatplekken, aangeduid in het geel. Er is ook een uitlaatplaats achter het tankstation, net na het verlaten van de trein in Groot-Brittannië.

Ja, het is belangrijk om je reserveringsnummer bij de hand te hebben, zodat we je boeking kunnen vinden en je huisdier sneller kunnen inchecken.

De lintwormbehandeling moet minstens 24 uur en hoogstens 120 uur (5 dagen) vóór aankomst in Groot-Brittannië zijn uitgevoerd door een dierenarts. Honden die niet volgens deze regels zijn ontwormd, worden niet toegelaten tot Groot-Brittannië. Je hond kan dus alleen inreizen nadat hij/zij minstens 24 en hoogstens 120 uur vóór aankomst is ontwormd.

Ja, Eurotunnel Le Shuttle kan gedomesticeerde paarden en ezels vervoeren op de enkeldeks passagiersshuttles. Hiervoor moet een Type 2-paardentrailer worden gebruikt die aan de geldende normen voldoet. Deze trailer moet beschikken over een inspectiecertificaat op basis van artikel 18(2) van de Britse ‘Welfare of Animals During Transport Regulations' of een vergelijkbaar Europees reglement voor dierenwelzijn. Je kunt een reservering maken bij een van de partners van Eurotunnel Le Shuttle die gespecialiseerd zijn in het vervoer van paarden.

Geregistreerde geleide- en assistentiehonden mogen gratis meereizen met hun baasje. Bij het inchecken moet je een officieel registratiebewijs overleggen, samen met de gebruikelijke reisdocumenten voor de hond.

Per voertuig kun je maximaal 5 huisdieren vervoeren tussen de EU en Groot-Brittannië. Reserveren kan via de website, het callcenter of bij de huisdierenreceptie (Pet Reception) tijdens het inchecken.

Ja, dat is mogelijk. Je kunt (onder voorbehoud van beschikbaarheid) wijzigingen aanbrengen in je boeking tot uiterlijk middernacht op de dag vóór de heenreis. De meeste boekingen kunnen online worden aangepast met behulp van het wachtwoord uit de bevestigingsmail. Houd er rekening mee dat als je je boeking geheel of gedeeltelijk hebt betaald met Tesco-vouchers, je telefonisch contact moet opnemen om een boeking te wijzigen.

Tijdens de overtocht van 35 minuten blijft je huisdier gewoon bij jou in de auto.

Je moet je huisdier minstens 1 en hoogstens 4 uur voor vertrek inchecken.

Volg de ‘pootafdrukken' naar de huisdierenreceptie (Pet Reception) in de terminal van Calais, net vóór de incheckstroken.

Als je 's avonds of 's nachts reist, probeer dan eerst de gewone huisdierenreceptie. Als die gesloten is, ga dan naar de speciale nachtbalie (Night Time Pet Check-in).

Voor een enkele reis met Eurotunnel Le Shuttle betaal je €27/£22 per huisdier. Dit bedrag geldt voor elke kat, hond of fret in je auto.

Volg de ‘pootafdrukken' naar de huisdierenreceptie (Pet Reception) bij de ingang van de passagiersterminal.

Over de tunnel zelf

De Kanaaltunnel ligt op het diepste punt ongeveer 75 meter onder de zeespiegel van het Kanaal (Het Kanaal van het Engels, La Manche in het Frans). Dit maakt het een indrukwekkend technisch bouwwerk dat zowel onder de zeebodem als onder de zeespiegel loopt, waardoor het mogelijk is om per trein of auto tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk te reizen.

De Eurotunnel bestaat uit drie tunnels: twee spoorwegtunnels voor passagierstreinen en vracht, en een servicetunnel voor onderhoudsvoertuigen en personeelstoegang.

De Eurotunnel begint aan de ene kant in Folkestone, Engeland, en aan de andere kant in Calais, Frankrijk. Het startpunt hangt af vanaf welke kant je de reis begint.

Ben je benieuwd naar hoe een reis door de Kanaaltunnel verloopt? Bekijk hier: leuke video's en filmpjes over de Kanaaltunnel voor een goede indruk.

Veelgestelde vragen over de Kanaaltunnel

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per autote voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

🇩🇪 Armelkanaltunnel – 🇫🇷 Tunnel sous la Manche – 🇮🇹 Tunnel della Manica – 🇬🇧 Channel Tunnel Chunnel