Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Eurotunnel Tickets & Prijzen

Home » Eurotunnel Tickets & Prijzen

Ontdek de diverse typen Eurotunnel tickets, krijg een indicatie van de prijzen en ontvang handige tips.

Voordelig Eurotunnel tickets boeken

Voor de Eurotunnel (met LeShuttle) beginnen de prijzen voor een enkele reis vanaf € 47,-.

Tickets voor de Eurotunnel kun je rechtstreeks boeken bij Eurotunnel Le Shuttle. Een nadeel is dat je daar niet met iDeal kunt betalen; betaling is alleen mogelijk met een creditcard. Daarnaast is de boekingsmodule niet in het Nederlands beschikbaar.

Een alternatieve optie om met iDeal te betalen, is via Direct Ferries. Ook al gaat dit via een tussenpartij, je betaalt geen extra kosten en de prijzen zijn hetzelfde.Een bijkomend voordeel is dat je makkelijk kunt vergelijken tussen verschillende tijdstippen en aanbieders.

Soorten tickets LeShuttle

Eurotunnel tickets LeShuttle
Een LeShuttle Eurotunnel ticket, deze krijg je bij de check-in.

Dagtocht en overnachting: Dit zijn de meest voordelige tickets, met een startprijs van € 47,- voor een enkele reis. Het is belangrijk om te weten dat deze tickets standaard als retourticket worden verkocht en dat het retourgedeelte maximaal 2 dagen geldig is. Je moet dus uiterlijk op de tweede dag voor middernacht terugreizen.

Short Stay Saver: Ook de Short Stay Saver is standaard een retourticket, met prijzen vanaf ongeveer € 113,- voor een enkele reis. Het verschil met de Day Trip tickets is dat je de retourreis binnen vijf dagen moet maken.

Enkele reis of standaard retour: Dit is het meest standaard ticket, waarbij je een enkele reis kunt boeken. Met het retourticket heb je de vrijheid om zelf te bepalen wanneer je terugreist, zonder gebonden te zijn aan een bepaald aantal dagen. 

Flexiplus ticket: Het Flexiplus ticket is de duurste optie, maar biedt de meeste flexibiliteit. Met dit ticket ben je niet gebonden aan specifieke tijden en kun je op elk gewenst moment op de dag van je boeking vertrekken. Dit ticket geeft je ook toegang tot een aparte check-in, waardoor je voorrang krijgt en altijd verzekerd bent van een plek op de trein.

Kies voor een short stay en bespaar € 70,- bij een korte reis

Het Flexiplus ticket is verkrijgbaar in twee mogelijkheden: de standaard Flexiplus ticket en de Short Stay Flexiplus ticket. De Short Stay optie is goedkoper, waarmee je 70 euro bespaart, maar houd er rekening mee dat je binnen 5 dagen je retourreis moet maken.

Wat kost een retourtje Eurotunnel?

Het meest voordelige ticket voor de Eurotunnel is beschikbaar vanaf 47 euro, specifiek voor de Dagtrip & Overnachting-opties. Voor deze tarieven is het noodzakelijk het ticket als een retour te boeken, waarbij de terugreis binnen twee dagen voltooid moet zijn. Daardoor komt de minimale prijs voor een retourticket met de Eurotunnel op 94 euro.

Voordelige tarieven voor Kanaaltunnel tickets

Als je op zoek bent naar de meest voordelige optie om met de Kanaaltunnel te reizen, is het Dagtocht & overnachting ticket een uitstekende keuze. Dit ticket is beschikbaar vanaf slechts 47 euro. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je binnen 1 of 2 dagen na aankoop van je retourticket moet terugkeren. Hierdoor dien je altijd een retourticket aan te schaffen. 

Als je toch al van plan was om binnen 1 of 2 dagen terug te reizen, kan dit aanzienlijk op de kosten besparen. Voor een gedetailleerde uitleg over de Kanaaltunnel tickets en prijzen kun je hier terecht.

Ben je flexibel, dan kun je kijken of er nog goede lastminute deals zijn. Vooral in rustige periodes kun je voordeliger uit zijn, wanneer de trein nog niet volgeboekt is.

Ben je niet flexibel, dan is het niet verstandig om last-minute te boeken. Het kan namelijk voorkomen dat een trein vol is en dat je niet mee kan. Ook zien we vaak wanneer het druk is dat de prijzen ook om hoog gaan.

Goedkopere alternatieven

Een goed alternatief voor de kanaaltunnel kun je ook reizen met een veerboot naar Engeland. Hoewel dit niet altijd de goedkoopste manier is van reizen, is het wel verstandig om dit mee te nemen in de vergelijking.

Ook zijn er veerboten die vertrekken uit Nederland en hiermee kun je brandstofkosten besparen. Wel kan de reis wat langer duren, maar vaak wordt dit als heel relaxed ervaren. Je rijdt namelijk met je auto aan boord van de ferry en aan boord is er vermaak en kun je als nodig is overnachten. In de ochtend kom je uitgerust uit in Engeland en kan je je reis vervolgen. Bekijk hieronder welke alternatieven er zijn:

** Dit is de vanafprijs voor één persoon en één auto. Verschillende maatschappijen kunnen mogelijk extra kosten per persoon in rekening brengen.

Korting op activiteiten en toegang

Als je reist met LeShuttle, heb je ook de mogelijkheid om van enkele kortingen te profiteren. Het enige wat je hoeft te doen om van deze kortingen gebruik te maken, is je LeShuttle-ticket of hanger (die je ontvangt na het inchecken) te tonen.

Huidige kortingen wanneer je reist met Eurotunnel (LeShuttle)

  • Ontvang 20% korting op de toegangsprijs voor Leeds Castle door je ticket hanger te laten zien bij aankomst.
  • Profiteer van 10% korting met de privilege card bij Ashford Designer Outlet. Meld je aan bij Guest Service in de outlet mall en toon het bewijs van je LeShuttle-reis.
  • Geniet van een speciale korting bij Comptoir Libanese Keuken door je Eurotunnel hanger te laten zien.
  • Ontvang een gratis croissant bij aankoop van een warme drank bij Starbucks in Ashford Designer Outlet.

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per autote voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

🇩🇪 Armelkanaltunnel – 🇫🇷 Tunnel sous la Manche – 🇮🇹 Tunnel della Manica – 🇬🇧 Channel Tunnel Chunnel