Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Eurotunnel Calais Terminal

De Eurotunnel-terminal in Calais is eenvoudig te bereiken, mits je de juiste borden volgt. Hieronder vind je een duidelijk stappenplan om de terminal te vinden, samen met een video die laat zien hoe de reis naar en door de Kanaaltunnel verloopt.

Om de Eurotunnel terminal in Calais te bereiken, is het belangrijk de juiste borden te volgen. Hoewel de route duidelijk is aangegeven, is het mogelijk om per ongeluk een verkeerde afslag te nemen. Hieronder vind je een helder stappenplan aan om bij de Eurotunnel terminal in Calais te komen, evenals een kaart waarop de locatie van de terminal en overige adresgegevens te vinden zijn.

Het is aan te raden om je ticket van tevoren te boeken. Hierdoor verloopt het incheckproces sneller en betaal je aanzienlijk minder dan wanneer je daar een ticket koopt. Bovendien kan het nuttig zijn om alternatieve routes te overwegen. Vul de onderstaande boekingsmodule in om een vergelijking te maken:

Adresgegevens Eurotunnel Calais Terminal

Door de juiste details in je navigatiesysteem in te voeren, kom je eenvoudig bij de Eurotunnel Terminal in Calais. Gebruik de juiste postcode (62231) om op de juiste bestemming aan te komen. Hier zijn de benodigde gegevens:

  • Eurotunnel LeShuttle
  • FR Terminal
  • 62231 Coquelles
  • Frankrijk

Hoe je bij de Eurotunnel Calais Terminal komt

Om de Eurotunnel Calais terminal in Frankrijk te bereiken, volg je deze stappen:

1. Route naar de Calais terminal:

borden naar eurotunnel vanuit de auto
Volg de borden met "Tunnel sous la Manche," de Franse vertaling van Kanaaltunnel.

Als je vanuit Nederland of België komt, neem dan de A16 richting Calais. Kom je uit Parijs of het zuiden van Frankrijk, neem dan de A1 of A26 naar het noorden, richting Calais. Eenmaal op de A16 richting Calais, zoek je de afslag naar de Eurotunnel terminal, aangeduid met ‘Tunnel Sous la Manche'Neem vervolgens afslag 42 en houdt de twee linkerbanen aan. De rechter baan is voor vrachtverkeer (Eurtounnel Freight).

2. Volg de juiste borden

borden bij de Kanaaltunnel
Bij de Eurotunnel is alles duidelijk aangegeven, zodat je precies weet waar je naartoe moet rijden.

Afhankelijk van het type ticket dat je hebt, dien je de bijbehorende borden te volgen. Heb je een Flexiplus ticket geboekt, volg dan de borden die naar Flexiplus terminal leiden. Voor een standaardticket volg je de borden check-in. Als je nog geen ticket hebt, zoek dan naar de borden die wijzen naar de kaartverkoop (ticket sales). 

Reis je met een huisdier, volg dan eerst de Pet Reception borden. Huisdieren dien je ruim voor vertrek in te checken, lees hier alles over het reizen met een hond door de Kanaaltunnel.

3. Inchecken bij Eurotunnel

Borden na check-in LeShuttle

Bij het inchecken, laat je je ticket en paspoort zien aan het personeel van LeShuttle. Je ontvangt een instapkaart en een tijdslot voor het vertrek van de trein richting Engeland. 

Je moet je ticket zichtbaar in het raam plaatsen, meestal door het aan je spiegel te hangen of door gebruik te maken van een ticket met een plakstrip. Na het inchecken kun je de terminal in Calais bezoeken. Hier kun je onder andere taxfree shoppen, iets te eten of naar het toilet te gaan.

Eurotunnel tickets LeShuttle

4. Wachten op instappen:

Er zijn wachtruimtes waar je kunt parkeren en wachten tot je vertrektijd nadert. Gebruik indien mogelijk de faciliteiten zoals toiletten, winkels, en eetgelegenheden.

LeShuttle passagiersterminal
Ben je te vroeg of wil je even pauzeren? Ga dan naar de passagiersterminal, waar je wat kunt eten, drinken of taxfree kunt shoppen.

Let op de blauwe informatieborden en omroepberichten voor updates over je vertrektijd en wanneer je naar het boarden kunt gaan.

5. Douane controlle - Franse en Engelse

Voordat je met de auto de trein inrijdt, kom je langs de Franse en Engelse veiligheidscontroles. Hier moet je een geldig paspoort tonen en wordt gevraagd naar de reden van je bezoek aan Engeland. Meestal mag je daarna doorrijden, maar soms is de controle grondiger en moet je bijvoorbeeld je kofferbak openen om te laten zien wat je vervoert.

6. De trein inrijden:

De trein inrijden met auto eurotunnel calais

Als het tijd is om te vertrekken, volg de borden en de instructies van het personeel om naar het juiste platform en treinwagon geleid te worden. Personeel ter plaatse zal helpen om je voertuig correct op de trein te plaatsen.

Video: rit door de Kanaaltunnel

Kaart van Eurotunnel Calais Terminal:

Een goede voorbereiding is essentieel voor een vlotte reis. Zorg ervoor dat je minstens één uur voor je vertrek aanwezig bent, maar niet meer dan twee uur voor je geplande vertrektijd. Als je vroeg aankomt, kun je de winkels in de Eurotunnel Calais terminal bezoeken. Vijfentwintig minuten voor je vertrek wordt je reis aangekondigd en je vindt je reisgegevens op de informatieborden.

Het reserveren van je ticket van tevoren is aan te raden. Zo verzeker je jezelf van een plek op de trein en profiteer je van lagere tarieven en de mogelijkheid om een specifieke tijdslot te kiezen.

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per autote voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

🇩🇪 Armelkanaltunnel – 🇫🇷 Tunnel sous la Manche – 🇮🇹 Tunnel della Manica – 🇬🇧 Channel Tunnel Chunnel