Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Reistijd

Home ยป Reistijd

De reistijd door de Kanaaltunnel duurt met de auto 35 minuten en met de Eurostar trein gaat het nog sneller. Om u een idee te geven van de reistijd, vind je hieronder verschillende routes naar Londen, zowel via de Kanaaltunnel met de auto als met de Eurostar trein. Ook hebben we een alternatieve route via de veerboot voor je uitgerekend.

Eurotunnel - Reisduur van 6 uur en 25 minuten

Als je met de auto via de Kanaaltunnel naar Londen reist, moet je rekening houden met een reistijd van ongeveer 6 uur en 25 minuten.

Van Rotterdam naar Calais
3 uur en 20 min
Minimale Check-in (voor vertrek)
1 uur (max. 2uur)
Reis door de Kanaaltunnel
35 min
Totale reistijd naar Engeland (Folkestone)
4 uur en 55 min
Van Folkestone naar Londen
1 uur en 30 min
Totale reistijd naar Londen
6 uur en 25 min

Voor meer informatie over de reis met de auto naar Engeland per trein, inclusief adresgegevens, een beschrijving van hoe de reis eruitziet en de regels waarmee rekening gehouden moet worden, kun je terecht op de volgende pagina: Trein naar Engeland met de auto.

Eurostar - Reisduur van 4 uur

Bij een reis met de Eurostar naar Londen (snelste optie) rijdt de trein rechtstreeks door de Kanaaltunnel naar Londen. De douanecontrole vindt al plaats op Amsterdam Centraal of Rotterdam Centraal, waardoor er onderweg geen verdere stops zijn. Voor deze directe reis moet je rekening houden met een reistijd van ongeveer 4 uur.

Minimale incheck Rotterdam Centraal
30 min
Treinreis van Rotterdam Centraal naar Londen
3 uur en 30 min
Totale reistijd met Eurostar naar Londen
4 uur

Voor meer informatie over de reis, het boeken van de tickets en de regels waaraan je je moet houden tijdens de reis, kun je terecht op de pagina: Met de Eurostar naar Engeland.

Ferry - Reisduur van 8 uur

Ook de ferry is een prima alternatieve route naar Londen. Er zijn meerdere veerboten die naar Engeland varen. De snelste route is die van Calais naar Dover, waarbij de overtocht slechts 1,5 uur duurt. Als je de reistijd naar de veerboot en vanaf de veerboot naar Londen meerekent, kun je een totale reisduur van 8 uur verwachten.

Van Rotterdam naar Calais
3 uur en 30 min
Minimale incheck
45 min
Oversteek Calais - Dover
1 uur 45 min
Van Dover naar Londen
2 uur
Totale reistijd naar Londen
8 uur

Reistijd naar Engeland

Er zijn diverse opties en routes beschikbaar voor een reis naar Engeland. De snelste is met optie is een reis met de Eurostar, die vertrekt vanaf Amsterdam Centraal en een stop maakt op Rotterdam Centraal, ideaal voor wie te voet reist.

Voor een autoreis naar Engeland kun je kiezen tussen de Kanaaltunnel en een overtocht per veerboot. De overtocht van Calais naar Dover is hierbij de snelste veerbootoptie. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de verschillende routes, inclusief reisduur en startprijzen voor de tickets.

Voor wie de voordeligste optie zoekt, is de veerboot van Calais naar Dover een uitstekende keuze. De reis duurt slechts een half uur langer dan andere opties, maar de ticketprijs is vaak aanzienlijk lager.

Bovendien ervaren veel reizigers de overtocht per veerboot als ontspannend; je kunt tijdens de oversteek uit je auto stappen en genieten op de boot. Denk aan een maaltijd nuttigen of taxfree winkelen!

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal.ย Of je nu reist per auto,ย te voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡ช Armelkanaltunnel – ๐Ÿ‡ซ๐Ÿ‡ท Tunnel sous la Manche – ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡น Tunnel della Manica – ๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ง Channel Tunnel Chunnel