Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Touringcars

Home » Touringcar

Het vervoer van touringcars door de Kanaaltunnel biedt de mogelijkheid voor grotere groepen reizigers die tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland pendelen. Er gaan ook diverse busservices door de tunnel zoals die van BlaBlaCar en Flixbus.

Groepsreis door de Kanaaltunnel

Ook touringbussen kunnen door de Kanaaltunnel vervoerd worden. De autotrein bestaat namelijk uit twee delen, waarbij één deel hoog genoeg is voor touringcars.

Om een busplaats te reserveren op de trein dien je contact op te nemen met LeShuttle:

  • Telefonisch: +31 (0) 900 504 0540
  • Mail: css@eurotunnel.com

Extra informatie:

  • Dubbeldekker bussen zijn ook toegestaan, zolang deze niet hoger zijn dan 4,20 meter.
  • De buschauffeur dient een passagierslijst te hebben met alle namen van de passagiers. 
  • Het is voor passagiers verplicht om een geldig paspoort bij zich te hebben.
  • Zorg dat je 45 minuten voor vertrek bij de check-in bent.

De reis naar en door de Kanaaltunnel

Nadat de bus is ingecheckt, rijdt deze naar de parkeerplaats voor hoge voertuigen. Hier kunnen passagiers indien gewenst het terminalgebouw bezoeken om de benen te strekken, te winkelen, enzovoort. Kort voor vertrek, na de aankondiging, rijden de bussen als eerste door de grenscontrole. Daarna volgen de bestuurders de groene pijlen en de instructies van het personeel om de trein op te gaan.

Busreis vanuit Nederland naar Londen

Er zijn veel busreizen naar Londen die vanuit Nederland georganiseerd worden. Zo'n busreis duurt gemiddeld 12 uur en maakt meestal gebruik van de Kanaaltunnel. Er zijn diverse aanbieders die dergelijke reizen organiseren:

Het voordeel van de busreis is het comfort: je kunt ontspannend zitten en gebruikmaken van faciliteiten zoals wifi, stopcontacten en ruimere stoelen dan in reguliere openbaar vervoer bussen.

Reistijd met de bus naar Londen

De duur van je reis met een touringcar naar Londen hangt af van waar je opstapt. Extra tussenstops kunnen de reisduur verlengen. Gemiddeld moet je uitgaan van een reisduur van ongeveer 12 uur. Echter, met een directe reis vanaf Amsterdam kun je soms al binnen 11 uur in het centrum van Londen zijn.

Dubbeldekker bus in de Kanaaltunnel

Bekijk hier hoe een dubbeldekker de trein richting de Kanaaltunnel inrijdt.

Bekijk hier meer interessante Kanaaltunnel filmpjes.

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per autote voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

🇩🇪 Armelkanaltunnel – 🇫🇷 Tunnel sous la Manche – 🇮🇹 Tunnel della Manica – 🇬🇧 Channel Tunnel Chunnel