Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Eurostar tunnel: De enige passagierstrein die door de tunnel rijdt

Home » Eurostar

Als je te voet naar Engeland wilt reizen, is de Eurostar de beste optie. De trein rijdt door de Kanaaltunnel, en vanuit Nederland vertrekt er een directe trein vanuit Amsterdam of Rotterdam, met een reisduur van ongeveer 4 uur.

Als je van plan bent om naar Londen of ergens anders in Engeland te reizen, dan is de Kanaaltunnel één van de snelste manieren om daar te komen. In slechts vier uur reis je van Amsterdam naar Londen. Deze reisoptie is niet alleen snel, maar ook ontspannend en vaak voordelig.

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over reizen door de Kanaaltunnel met de trein, ook als je te voet bent. We bespreken de kosten, het reisschema, hoe de reis eruitziet, en we geven informatie over mogelijke alternatieven.

eurostar trein
De Eurostar treinen richting Londen

Eurostar-Tunnel: De enige passagierstrein die door de tunnel rijdt

Momenteel is de Eurostar-trein de enige passagierstrein die door de Eurotunnel rijdt. Er gaan echter geruchten dat in de toekomst ook andere treinen door de Kanaaltunnel zouden kunnen rijden. Deze ontwikkeling zou positief zijn, omdat dit mogelijk zou leiden tot frequentere treinverbindingen en lagere prijzen door concurrentie. Aangezien de Eurostar momenteel de enige passagierstrein is die door de Kanaaltunnel rijdt, wordt deze tunnel vaak ook de Eurostar-Tunnel genoemd.

Er is ook een andere trein die door de Kanaaltunnel rijdt, namelijk de LeShuttle-trein. Deze trein is bedoeld voor auto's en is daarom een autotrein. Je rijdt met de auto de trein in en de reis begint in Calais, Frankrijk.

Wat kost een kaartje met trein door kanaaltunnel?

De prijs van een treinkaartje door de Kanaaltunnel kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het tijdstip van de reis, hoe vroeg je het kaartje koopt, en de klasse waarin je reist. Over het algemeen zijn er speciale aanbiedingen en kortingen beschikbaar als je van tevoren boekt.

Voor de meest nauwkeurige en actuele prijsinformatie is het aan te raden om de website van de treindienst te raadplegen. Daar kun je ook meteen zien wat de beschikbaarheid is en eventueel je reis plannen.

Neem een kijkje in de onderstaande tabel voor een overzicht van de tarieven voor een enkeltje naar Londen, verdeeld over diverse ticketklassen.

Tip: Boek vroegtijdig!

De ticketprijzen voor de reis naar Londen hangen onder andere af van de drukte. Door je ticket vroeg te boeken, kun je flink besparen. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe de prijzen veranderen tijdens de kerstperiode.

prijzen trein kanaaltunnel tijdens drukte
De prijzen voor een treinticket van Amsterdam naar Londen tijdens de kerstperiode.

Tijdens de drukke kerstperiode is het normaal dat veel treinen volgeboekt zijn. Als je echter lastminute zoekt in een minder drukke periode, kun je soms nog een goede deal vinden. Dit hangt wel af van timing en een beetje geluk. 

Ontdek voordelige tarieven door te kijken naar prijsindicaties in het boekingssysteem. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe je de goedkoopste tickets kunt vinden.

prijzen kanaaltunnel trein

Tijdschema: zo ziet je reis eruit

Om met de Eurostar naar Londen te reizen, moet je van tevoren een ticket boeken en een tijdslot kiezen. De trein vertrekt vanaf spoor 15b op Amsterdam Centraal. Zorg ervoor dat je een uur voor vertrek aanwezig bent voor de nodige controles, waaronder ticket-, identiteits- en veiligheidscontroles. Let op: de ticketcontrole eindigt 30 minuten voor het vertrek van de trein.

Voordat je het station binnengaat, moet je je ticket scannen bij de NS-poortjes. Je kunt geld besparen door je ticket op je mobiel op te slaan via de Eurostar-app, of je kunt kiezen om het thuis uit te printen. Als je je ticket vergeet, is het mogelijk om het op het station af te drukken, maar houd rekening met een extra toeslag van € 5.

Voor het tijdschema van de Eurostar naar Londen, is het aan te raden om de website van NS International te raadplegen voor de meest actuele vertrektijden. 

Let op: houd rekening met een overstap

In een ideale situatie rijdt de trein rechtstreeks naar Londen, maar zoals blijkt uit het bovenstaande tijdschema, is dit niet altijd het geval. Soms moet je overstappen, en als dat nodig is, gebeurt dit op station Brussel-Zuid. Daar heb je ongeveer 40 minuten om over te stappen op een andere trein.

FAQ: vragen over de reis met de EUrostar naar Londen

Je kunt instappen voor de trein naar Londen op Amsterdam Centraal bij spoor 15b en op Rotterdam Centraal bij spoor 20. Het is belangrijk om altijd de actuele vertrektijden en perroninformatie in de gaten te houden via de informatieschermen op het station.

Het uitstapstation in Londen is St Pancras International. Vanaf hier kun je verschillende metrolijnen nemen, waaronder de Circle en Piccadilly lijnen, om naar andere delen van de stad te reizen.

Ja, het is mogelijk om een enkele reis te boeken met de Eurostar, dit kun je aangeven tijdens het boekingsproces van je ticket via de website van NS International

Ja, het is toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen aan boord van de trein naar Londen. Er zijn geen specifieke regels zoals in het vliegtuig omtrent eten en drinken. Je kunt dus gerust je eigen snacks en drankjes meenemen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om eten te kopen aan boord van de trein.

Nee, het is over het algemeen niet toegestaan om huisdieren mee te nemen aan boord van de trein naar Engeland. Er wordt echter een uitzondering gemaakt voor geleidehonden en assistentiedieren. Als je met een assistentiedier reist, dien je dit wel 24 uur voor vertrek aan te geven.

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per autote voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

🇩🇪 Armelkanaltunnel – 🇫🇷 Tunnel sous la Manche – 🇮🇹 Tunnel della Manica – 🇬🇧 Channel Tunnel Chunnel