Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Eurotunnel Folkestone terminal

De Eurotunnel naar Frankrijk is toegankelijk vanuit Folkestone. Hieronder vind je de gemakkelijkste manier om de Eurotunnel in Folkestone te bereiken, inclusief adresgegevens om te volgen, samen met een handige kaart van het terminalgebied.

Hoe je bij de Eurotunnel Folkestone Terminal komt

Om de Eurotunnel Folkestone terminal in Engeland te bereiken, volg je deze stappen:

1. Route naar de Folkestone terminal:

Als je vanuit Londen of het noorden komt, neem dan de M20 snelweg richting het zuiden. Volg de M20 tot het einde, waar de snelweg overgaat in de A20. Dit brengt je direct naar de Eurotunnel terminal.

Vanuit andere delen van Engeland, pas je route aan om de M20 richting Folkestone te volgen.

Let op: Volg niet de borden die ‘Terminal Service Rd' aangeven.

2. Volg de borden:

Let op de M20 goed op de borden die de Eurotunnel aangeven. Naarmate je dichter bij Folkestone komt, worden de borden voor de Eurotunnel frequenter en duidelijker.

Volg de borden naar ‘Eurotunnel‘ en ‘Kanaaltunnel‘, die je naar de terminal leiden.

3. Aankomst bij de terminal:

Volg de borden naar eurotunnel terminal

Eenmaal bij de terminal, volg de borden naar de ‘Check-in‘ en ‘Ticket Holder‘ gebieden. Er zijn verschillende rijstroken afhankelijk van je ticketstatus en of je vooraf hebt geboekt.

4. Inchecken bij Eurotunnel:

inchecken eurotunnel

Bij het inchecken, toon je ticket en paspoort (of ID-kaart) aan het personeel. Zij geven je een instapkaart en een tijdslot voor je overtocht. Ga vervolgens naar de Engelse en Franse veiligheidscontroles. Een geldig paspoort is vereist om te reizen!

Na het inchecken kun je het terminalgebouw in Folkestone bezoeken. Hier kun je taxfree shoppen, iets eten of naar het toilet gaan.

5. Wachten op boarden:

Er zijn wachtruimtes waar je kunt parkeren en wachten tot het bijna tijd is om te vertrekken. Maak gebruik van de faciliteiten zoals toiletten, winkels en eetgelegenheden als je tijd hebt.

Houd de informatieborden en omroepen in de gaten voor updates over je vertrektijd en wanneer je naar het instapgebied kunt gaan.

6. De trein inrijden:

De trein inrijden Eurotunnel LeShuttle trein

Als het bijna tijd is om te vertrekken, volg je de borden en instructies van het personeel om naar het juiste platform en treinwagon geleid te worden. Het personeel ter plaatse helpt je om je voertuig correct op de trein te plaatsen.

Adresgegevens terminal in Folkestone

Door de juiste gegevens in je navigatiesysteem in te voeren, bereik je eenvoudig de Eurotunnel Terminal. Let op: volg niet de borden die ‘Terminal Service Rd' aangeven.

Gebruik de juiste postcode (CT18 8XX) en je komt op de juiste bestemming. De benodigde details zijn hieronder vermeld:

  • Eurotunnel LeShuttle
  • UK Terminal
  • Ashford Road
  • Folkestone
  • CT18 8XX

Kaart van Eurotunnel Folkestone Terminal:

Zorg voor een goede voorbereiding op je reis om problemen te vermijden. Het is belangrijk om minstens één uur voor je vertrek aanwezig te zijn, maar niet meer dan twee uur voor je geplande vertrektijd. Als je vroeg arriveert, heb je zelfs de kans om enkele winkels in de Eurotunnel Folkestone terminal te bezoeken. Vijfentwintig minuten voor je vertrek wordt je reis aangekondigd en je kunt je reisgegevens vinden op de blauwe schermen.

Het is raadzaam om je ticket van tevoren te reserveren. Op deze manier verzeker je jezelf van een plaats op de trein. Bovendien zijn de tarieven lager als je van tevoren boekt, en je hebt de mogelijkheid om een specifiek tijdslot te kiezen, waardoor je nog meer kunt besparen. Gebruik het boekingsmodule hieronder om de meest voordelige prijs te ontdekken, ook kun je direct alternatieve routes vergelijken, denk bijvoorbeeld aan de veerboot.

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per autote voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

🇩🇪 Armelkanaltunnel – 🇫🇷 Tunnel sous la Manche – 🇮🇹 Tunnel della Manica – 🇬🇧 Channel Tunnel Chunnel