Kanaaltunnel.com

Met de motor door de Kanaaltunnel

Home » Per motor door de Kanaaltunnel

Motorrijders kunnen profiteren van de speciaal aangepaste diensten van de Shuttle, die ontworpen zijn om motoren veilig en efficiënt te vervoeren. Voor slechts de helft van het autotarief ben je in 35 minuten aan de andere kant van Het Kanaal.

Het is goed mogelijk om met de motor naar engeland te reizen. Hierbij is het handig en voordelig om vantevoren alvast een ticket te kopen 

Verloop reis

Een motorreis via de Kanaaltunnel gaat als volgt: 

1. Check-in en douane

Zorg dat je een uur voor vertrek aanwezig bent en rijd naar de check-in. Daarna ga je door de douane, waar al je gegevens gecontroleerd worden. Zorg ervoor dat je een geldig paspoort bij je hebt en dat de API (Advance Passenger Information) ingevuld is.

2. De trein inrijden met de motor

Nadat je de douane bent gepasaseerd, volg je de borden richting de trein. Een medewerker van Eurotunnel wijst je de weg naar de juiste wagon. Je rijdt de wagon in en gaat door tot het einde. Daar staat weer een medewerker die aangeeft hoe ver je door moet rijden.

3. Tijdens de reis

Eenmaal in de trein wacht je tot deze vertrekt. Dit kan soms even duren, afhankelijk van hoe snel de trein vol raakt. De treinrit zelf duurt ongeveer 35 minuten en je kunt tijdens de reis bij je motor blijven staan. Er is ook een toilet aan boord dat je eventueel kunt gebruiken.

4. Aankomst in Folkestone

Wanneer de trein in Folkestone arriveert, rijd je de snelweg op, de M20. Vanaf daar kun je je reis vervolgen. Zo is het mogelijk om direct door te rijden naar Londen, waar je in ongeveer twee uur kunt zijn.

Bekijk hieronder een leuk filmpje waarin Charley Boorman samen met drie vrienden op de motor reist met de LeShuttle trein.

Belangrijke regels

Als je van plan bent om met de motor via de LeShuttle door de Kanaaltunnel te reizen, zijn er enkele belangrijke regels waar je op moet letten.

  • Geen LPG voertuigen: Voertuigen die op LPG rijden zijn niet toegestaan in de Kanaaltunnel.
  • Tijdig aanwezig zijn: Zorg dat je minstens één uur voor je geplande vertrektijd aanwezig bent bij de terminal.
  • Geldig paspoort: Het is essentieel om een geldig paspoort bij je te hebben.
  • API Invullen: Vul vooraf de Advance Passenger Information (API) in.
  • Benodigde Documenten: Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten voor je motor bij je hebt.

tickets

Hoewel er tickets bij aankomst bij de tunnel verkrijgbaar zijn, is vooraf boeken vaak handiger. Je hebt dan een betere beschikbaarheid en de prijs van tickets stijgt naarmate de trein voller.

Video van een motorreis door de Kanaaltunnel

De onderstaande video geeft je een goede indruk van hoe een motorreis door de Kanaaltunnel eruitziet.

Ontdek hier meer Kanaaltunnel filmpjes. Je kunt bijvoorbeeld een video bekijken over de opening van de Kanaaltunnel of zien hoe een dubbeldekker bus de autotrein inrijdt.

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per auto, te voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.