Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Met de motor door de Kanaaltunnel

Home » Per motor door de Kanaaltunnel

De reis met de LeShuttle autotrein is ideaal voor motorrijders. Binnen 35 minuten ben je van Frankrijk in Engeland. De tarieven voor motorrijders zijn bovendien aantrekkelijk, namelijk de helft van het autotarief. Voor een dagtrip naar Engeland kun je een daytrip-ticket boeken voor slechts 42 euro.

met de motor door de kanaaltunnel

Het is goed mogelijk om met de motor naar Engeland te reizen. Hierbij is het handig en voordelig om van tevoren alvast een ticket te kopen 

Verloop van de reis door de tunnel

Een motorreis via de Kanaaltunnel gaat als volgt:

1. Check-in en douane

Zorg dat je een uur voor vertrek aanwezig bent en rijd naar de check-in. Daarna ga je door de douane, waar al je gegevens gecontroleerd worden. Zorg ervoor dat je een geldig paspoort bij je hebt en dat de API (Advance Passenger Information) ingevuld is.
Douane check in Eurotunnel met motor

2. De trein inrijden met de motor

Nadat je de douane bent gepasseerd, volg je de borden richting de trein. Een medewerker van Eurotunnel wijst je de weg naar de juiste wagon. Je rijdt de wagon in en gaat door tot het einde. Daar staat weer een medewerker die aangeeft hoe ver je door moet rijden.

Kanaaltunnel trein inrijden met motor

3. Tijdens de reis

Eenmaal in de trein wacht je tot deze vertrekt. Dit kan soms even duren, afhankelijk van hoe snel de trein vol raakt. De treinrit zelf duurt ongeveer 35 minuten en je kunt tijdens de reis bij je motor blijven staan. Er is ook een toilet aan boord dat je eventueel kunt gebruiken.

4. Aankomst in Folkestone

Borden route naar Londen vanaf Eurotunnel
Wanneer je de trein uitrijd kun je direct de snelweg oprijden en de volgende borden volgen.

Wanneer de trein in Folkestone aankomt, kun je direct de snelweg op. Vanaf daar kun je je reis voortzetten en bijvoorbeeld rechtstreeks naar Londen rijden (vervolg de M20), waar je in ongeveer twee uur kunt zijn.

Belangrijke regels om aan te houden

Als je van plan bent om met de motor via de LeShuttle door de Kanaaltunnel te reizen, zijn er enkele belangrijke regels waar je op moet letten.

  • Geen LPG voertuigen: Voertuigen die op LPG rijden zijn niet toegestaan in de Kanaaltunnel.
  • Tijdig aanwezig zijn: Zorg dat je minstens één uur voor je geplande vertrektijd aanwezig bent bij de terminal.
  • Geldig paspoort: Het is essentieel om een geldig paspoort bij je te hebben.
  • API Invullen: Vul vooraf de Advance Passenger Information (API) in.
  • Benodigde Documenten: Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten voor je motor bij je hebt.

Tickets vooraf boeken

Eurotunnel-tickets zijn bij de check-in te boeken, maar dit wordt afgeraden omdat je hier vaak meer voor moet betalen. Bovendien ben je met een vooraf geboekt ticket verzekerd van een plekje aan boord.

Tip: Vergelijk ook tickets voor een overtocht met de veerboot. Deze zijn vaak aanzienlijk goedkoper en de reis duurt slechts een uur langer. Qua prijs zijn ze dus erg aantrekkelijk. Gebruik de onderstaande boekingsmodule om een overtocht met de veerboot of de autotrein door de Kanaaltunnel te vergelijken.

Bij een vooraf geboekt ticket krijg je een tijdslot. Als je te vroeg of te laat bent, is dat meestal geen probleem en kun je vaak met een eerdere of latere trein mee. Bij grote drukte kan het voorkomen dat je iets meer moet betalen. Bij de check-in krijg je hiervoor een voorstel. Als je hiermee niet akkoord gaat, kun je even uitrusten bij de Eurotunnel-terminal en iets te eten of drinken.

Reis je met een zijspan?

Het is ook mogelijk om met een zijspan door de Kanaaltunnel te reizen. Bij de boeking dien je aan te geven dat je met een zijspan reist, aangezien dit meer ruimte in beslag neemt. In de boekingsmodule doe je dit als volgt: selecteer dat je met een voertuig reist, kies vervolgens in de lijst voor ‘motor en zijspan‘ en vermeld het merk en model van je motor. LeShuttle kan hier dan rekening mee houden bij het inboeken van je voertuig.

Reist er een extra persoon mee, geef dit dan ook aan. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Kanaaltunnel met motor met zijspan
Zo zoek je een ticket wanneer je met motor met zijspan reist.

Impressie motorreis door de Kanaaltunnel

De onderstaande video geeft je een goede indruk van hoe een motorreis door de Kanaaltunnel eruitziet.

Ontdek hier meer Kanaaltunnel filmpjes. Je kunt bijvoorbeeld een video bekijken over de opening van de Kanaaltunnel of zien hoe een dubbeldekker bus de autotrein inrijdt.

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per autote voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

🇩🇪 Armelkanaltunnel – 🇫🇷 Tunnel sous la Manche – 🇮🇹 Tunnel della Manica – 🇬🇧 Channel Tunnel Chunnel