Kanaaltunnel.com

Met de caravan of aanhanger door de kanaaltunnel

Home » Caravan

Engeland is de perfecte bestemming voor kamperen en vakanties. Als je met een caravan of aanhanger reist, is de Kanaaltunnel de ideale keuze: snel, veilig, ontspannend en betaalbaar om Engeland te bereiken.

Als je met de caravan naar Engeland reist, kun je kiezen tussen de veerboot of de Kanaaltunnel. De Kanaaltunnel is de snelste route. Je rijdt met de auto naar Calais, waar je vervolgens op de Autotrein stapt. De trein rijdt in slechts 35 minuten onder het Kanaal door naar Engeland. Eenmaal in Folkestone verlaat je de trein en kan je vakantie in Engeland beginnen.

Ondanks dat de Kanaaltunnel de snelste reismethode is, is het niet altijd de voordeligste keuze. Momenteel kun je namelijk je caravan gratis meenemen op de route Hoek van Holland – Harwich als je vertrekt overdag met de Stena Line.

Gebruik de module hieronder om direct de prijzen van verschillende routes met elkaar te vergelijken.

Regels en vereisten voor de reis door de Kanaaltunnel

Voor caravans en aanhangers gelden dezelfde regels als voor gewone personenauto's. Het is echter van groot belang om bij het maken van een boeking de juiste afmetingen van je voertuig door te geven.

  • Zorg ervoor dat zowel de hoogte als de lengte van de caravan correct zijn!

Wanneer je reist met een huisdier, zoals een hond, zijn er specifieke regels waarmee je rekening moet houden. Hier is wat je moet weten over de regels wanneer je met een hond door de Kanaaltunnel reist.

Vooraf boeken is aan te raden

Hoewel de Le Shuttle-trein non-stop, 24 uur per dag, zeven dagen per week rijdt, raden we ten zeerste aan om je ticket vooraf te boeken. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een plaats op de trein en voorkom je dat je te veel betaalt. De ticketprijzen worden namelijk duurder naarmate het drukker wordt. Boek vooraf om te voorkomen dat je tijdens de vakantieperiode de hoofdprijs betaalt.

Boeken met caravan kanaaltunnel
Het proces voor het reserveren van een ticket met een camper via Direct Ferries.

Goed alternatief: de veerboot

Caravan op de veerboot

Een prima alternatief voor de Kanaaltunnel is de overtocht per veerboot. Er bestaan meerdere alternatieve routes, waaronder de veerboot van Calais naar Dover. Het voordeel van deze route is dat er vaak meer keuze is qua tijden en je soms goedkopere tickets kunt vinden.

Bekijk de tabel hieronder voor de alternatieve routes:

* Voor deze route geldt dat caravans overdag gratis mee kunnen reizen en alleen het standaard autotarief van toepassing is.

Lees hier meer over de ferry naar Engeland. De veerboot is een heel goed alternatief voor de Kanaaltunnel.

Huidige aanbiedingen & Deals:

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per auto, te voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

🇩🇪 Armelkanaltunnel.de – 🇫🇷 Tunnel-sous-la-manchge.fr – 🇮🇹 Tunnel della Manica