Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Met de caravan of aanhanger door de kanaaltunnel

Home ยป Caravan

Engeland is de perfecte bestemming voor kamperen en vakanties. Als je met een caravan of aanhanger reist, is de Kanaaltunnel de ideale keuze: snel, veilig, ontspannend en betaalbaar om Engeland te bereiken.

Reis je met je caravan of aanhanger naar Engeland? Dan is de Kanaaltunnel de snelste route. Rijd naar Calais (Frankrijk) en rij daar met je auto en caravan de autotrein in. Binnen 35 minuten brengt deze trein je naar de overkant van het kanaal, naar Folkestone (Engeland). Eenmaal in Folkestone verlaat je de trein en kan je vakantie in Engeland beginnen.

caravan door kanaaltunnel
Je kunt ook met groot vervoer door de Kanaaltunnel reizen. Bij je boeking moet je aangeven welk type vervoer je hebt, bijvoorbeeld een aanhanger of caravan.

Hoewel de Kanaaltunnel de snelste reismethode is, is het niet altijd de voordeligste keuze. Een goed alternatief is de veerboot, waarmee je vaak rond de 100 euro kunt besparen. De reis duurt ongeveer een uur langer, maar de besparing maakt dat zeker goed. Met de onderstaande boekingsmodule kun je de prijzen van de Eurotunnel vergelijken met die van de veerboten.

Regels en vereisten voor de reis door de Kanaaltunnel

Voor caravans en aanhangers gelden dezelfde regels als voor gewone personenauto's. Het is echter van groot belang om bij het maken van een boeking de juiste afmetingen van je voertuig door te geven.

  • Zorg ervoor dat zowel de hoogte als de lengte van de caravan correct zijn!

Wanneer je reist met een huisdier, zoals een hond, zijn er specifieke regels waarmee je rekening moet houden. Hier is wat je moet weten over de regels wanneer je met een hond door de Kanaaltunnel reist.

Vooraf boeken is aan te raden

Hoewel de Le Shuttle-trein non-stop, 24 uur per dag, zeven dagen per week rijdt, raden we ten zeerste aan om je ticket vooraf te boeken. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een plaats op de trein en voorkom je dat je te veel betaalt. De ticketprijzen worden namelijk duurder naarmate het drukker wordt. Boek vooraf om te voorkomen dat je tijdens de vakantieperiode de hoofdprijs betaalt.

Boeken met caravan kanaaltunnel
Het proces voor het reserveren van een ticket met een camper via Direct Ferries.

Goed alternatief: de veerboot

alternatief caravan op de veerboot calais dover
Een overtocht met de veerboot is een goed alternatief. Op deze foto zie je hoeveel ruimte er is op de veerboot van Calais naar Dover.

Een prima alternatief voor de Kanaaltunnel is de overtocht per veerboot. Er bestaan meerdere alternatieve routes, waaronder de veerboot van Calais naar Dover. Het voordeel van deze route is dat er vaak meer keuze is qua tijden en je soms goedkopere tickets kunt vinden.

Bekijk de tabel hieronder voor de alternatieve routes:

* Voor deze route geldt dat caravans overdag gratis mee kunnen reizen en alleen het standaard autotarief van toepassing is.

Lees hier meer over de ferry naar Engeland. De veerboot is een heel goed alternatief voor de Kanaaltunnel.

Huidige aanbiedingen & Deals:

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal.ย Of je nu reist per auto,ย te voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡ช Armelkanaltunnel – ๐Ÿ‡ซ๐Ÿ‡ท Tunnel sous la Manche – ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡น Tunnel della Manica – ๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ง Channel Tunnel Chunnel