Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Kanaaltunnel en LPG-regels

Home ยป Kanaaltunnel en LPG-regels

Op dit moment is het niet toegestaan om met een voertuig dat op LPG rijdt door de Kanaaltunnel te reizen.

Om veiligheidsredenen is het niet toegestaan om met een voertuig dat op LPG rijdt door de Kanaaltunnel te reizen. Gelukkig zijn er wel andere routes beschikbaar waarmee je met een LPG-voertuig naar Engeland kunt reizen.

Regels eurotunnel leshuttle

Waarom is reizen met een LPG-auto via de Kanaaltunnel niet toegestaan?

De belangrijkste reden waarom reizen met een LPG-auto via de Kanaaltunnel niet is toegestaan, heeft te maken met veiligheidsoverwegingen. De Kanaaltunnel is een gesloten, compacte ruimte met beperkte ventilatie. Het vervoer van LPG (Liquefied Petroleum Gas) in een dergelijke omgeving kan aanzienlijke risico's met zich meebrengen, waaronder brand- en explosiegevaar.

Om de veiligheid van alle passagiers te waarborgen, is het daarom strikt verboden om met een LPG-auto door de tunnel te reizen.

  • Er gelden specifieke regels voor het vervoeren van gasflessen in je camper of caravan. Voor meer informatie over het reizen met de camper door de Kanaaltunnel, kun je hier meer lezen.

Toch naar Engeland met LPG auto?

Als je eigenaar bent van een LPG-auto en toch naar Engeland wilt reizen, hoef je je geen zorgen te maken. Er is een uitstekend alternatief beschikbaar: de veerboot. Veerboten vervoeren regelmatig passagiers en voertuigen, inclusief LPG-auto's, tussen Nederland en Engeland of Frankrijk en Engeland. Dit is een veilige en populaire optie voor reizigers met LPG-auto's.

Alternatieve routes:

Lees meer over met de ferry naar Engeland.

Hoe werkt reizen met de veerboot?

Reizen met de veerboot is eenvoudig. Je rijdt gewoon met je LPG-auto aan boord van de veerboot op een speciaal autodek. Terwijl je aan boord bent, kun je genieten van de faciliteiten aan boord, zoals restaurants, winkels en lounges. De veerboot brengt je comfortabel naar de overkant van het Kanaal, waar je weer op de weg kunt rijden en je reis kunt voortzetten.

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal.ย Of je nu reist per auto,ย te voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡ช Armelkanaltunnel – ๐Ÿ‡ซ๐Ÿ‡ท Tunnel sous la Manche – ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡น Tunnel della Manica – ๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ง Channel Tunnel Chunnel