Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Kanaaltunnel met de camper (busje)

Home » Kanaaltunnel camper

Begin je Engelse roadtrip door met de camper via de Kanaaltunnel naar Engeland te reizen.

camper bij Kanaaltunnel

Met de camper door de Kanaaltunnel naar Engeland

Reizen naar Engeland met een camper betekent vaak dat je op zoek bent naar de snelste en meest comfortabele route. Een populaire optie is gebruik te maken van de Kanaaltunnel. Deze route houdt in dat je met je camper op een trein rijdt in Calais, Frankrijk. De trein reist dan door de Kanaaltunnel, een onderwatertunnel die Frankrijk en Engeland met elkaar verbindt. Opmerkelijk is dat de reis door de tunnel slechts ongeveer 35 minuten duurt, waarna je aankomt in Folkestone, Engeland.

Deze manier van reizen is efficiënt en vermijdt de langere veerboottochten. De Kanaaltunnel is een indrukwekkend staaltje van techniek, lopend onder het Kanaal en biedt een snelle verbinding tussen het VK en het Europese vasteland. Het is vooral handig voor degenen die reizen met voertuigen zoals campers, omdat het toelaat om een snelle oversteek te maken met het voertuig.

Regels voor het reizen met een camper

Voordat je boekt, is het verstandig even goed de onderstaande regels door te lezen.:

  • Hoogtebeperking Voertuigen: Voertuigen hoger dan 1,85 meter moeten op een enkeldek geplaatst worden.
  • Voertuigen met LPG niet toegestaan: Voertuigen die op LPG rijden zijn niet toegestaan in de Kanaaltunnel.
  • Beperkingen Gasflessen: Maximaal 47 kg per gasfles of meerdere flessen met een totaalgewicht van niet meer dan 50 kg, alleen voor huishoudelijk gebruik.
  • Huisdieren Toegestaan: maar moet voldoen aan de eisen van de Britse overheid, inclusief voorafgaande controles en benodigde papieren. Lees hier alles over reizen met huisdieren door de Kanaaltunnel.
  • Reisdocumenten: Geldig paspoort en ingevulde API (Advance Passenger Information) vereist.

Als het niet mogelijk is om aan een van deze regels te voldoen, dan biedt reizen met de veerboot een prima alternatief!

Alternatief: wat is goedkoper Eurotunnel of Ferry?

alternatief caravan op de veerboot calais dover

Hoewel de Kanaaltunnel de snelste optie biedt, is het zeker de moeite waard om een reis per veerboot te overwegen. De reistijd verschilt vaak niet veel van de Kanaaltunnelroute, soms slechts een half uur, en de kosten zijn doorgaans lager. Daarnaast wordt de reis per ferry als ontspannend beschouwd. Je kunt bijvoorbeeld tijdens de overtocht naar Engeland vrij rondlopen op de veerboot, eten en taxfree shoppen aan boord.

Momenteel is de voordeligste optie de route van Hoek van Holland naar Harwich met Stena Line. Stena Line heeft namelijk een aantrekkelijke aanbieding waarbij je met je camper voor hetzelfde tarief als een auto met de veerboot kunt reizen.

Als je de voorkeur geeft aan reizen via Calais, dan is de route Calais – Dover van DFDS ook een goede keuze. Op deze route ontvang je bovendien 15% korting wanneer je met een camper of caravan reist.

Vertrek je liever uit Nederland met de boot? Dan is de route IJmuiden – Newcastle van DFDSeen goede keuze. Momenteel reis je zelfs met de camper op zondag, maandag en dinsdag tegen het autotarief.

Inhoud

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per autote voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.

🇩🇪 Armelkanaltunnel – 🇫🇷 Tunnel sous la Manche – 🇮🇹 Tunnel della Manica – 🇬🇧 Channel Tunnel Chunnel