Kanaaltunnel.com

Kanaaltunnel.com

Alle info over de kanaaltunnel

Video's van de Kanaaltunnel

Home » Video

Wil je weten hoe een reis met de Eurostar of LeShuttle eruitziet?
Bekijk dan een van de onderstaande video's.

Reis met de LeShuttle (eurotunnel)

De snelste manier om met de auto naar Engeland te reizen is via de Kanaaltunnel. Je rijdt van Calais naar Folkestone met de autotrein, die je in 35 minuten in Engeland brengt.

Reis met de Eurostar door de tunnel

Zonder auto naar Engeland, dan is de Eurostar de snelste en goedkoopste keuze. De trein vertrekt vanuit Amsterdam Centraal en of Rotterdam Centraal. In ongeveer 4 uur ben je in Londen.

Zo rijd je de auto het treinstel in

Andere leuke Kanaaltunnel filmpjes

De Kanaaltunnel is een buitengewoon staaltje van technische innovatie en internationale samenwerking. Als langste onderzeese tunnel ter wereld, verbindt het het Verenigd Koninkrijk en continentaal Europ. De Kanaaltunnel is op een indrukwekkende manier gebouwd, hieronder vind je enkele interessante filmpjes over de bouw van de Kanaaltunnel en ander achtergrond informatie.

Hoe de kanaaltunnel gebouwd is

De Kanaaltunnel is de langste onderzeese tunnel ter wereld. De bouw begon in 1988 en was in 1993 klaar. Dit bouwproces was bijzonder en erg uniek.

Binnen in de Kanaaltunnel

Bekijk de unieke beelden van de Telegraph, waar ze een kijkje nemen in de Kanaaltunnel. In de video zie je hoe het er binnenin uitziet en wat ze doen als er een evacuatie nodig is.

Dubbeldekker in de Eurotunnel

Filmpje waarin een dubbeldekker ingeladen wordt in de trein. De Flixbus naar Londen gaat ook via de Kanaaltunnel.

Opening Kanaaltunnel met Queen Elizabeth

De opening van de Kanaaltunnel 19 mei 1994. Koningin Elizabeth II reisde naar Calais met een Eurostar-passagierstrein vanuit Londen Waterloo. Na een korte openingsceremonie keerde ze terug met de Franse president Mitterrand in haar Rolls Royce via een voertuigshuttle. Het wordt aangenomen dat de Kanaaltunnel later in 1994 open ging voor reguliere treindiensten.

Fietsend door de kanaaltunnel

Chris Froome werd de eerste man die met de fiets van het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk reed via de Eurotunnel.

Kanaaltunnel.com is jouw uitgebreide gids voor reizen met de trein naar Engeland door de tunnel onder het kanaal. Of je nu reist per autote voet, of gewoon actuele informatie zoekt, wij verstrekken alle belangrijke details voor een vlotte oversteek via de Kanaaltunnel. Kom meer te weten over de Eurostar treindiensten, de Shuttle voor voertuigen, de huidige prijzen en alternatieven zoals veerboten.